Bodegas Ribon

Bodegas Ribon Ribera del Duero Spanje  Wijnen De Clerck Kortrijk

Bodegas Ribon ligt op een boogscheut van het meest befaamde Spaanse wijnhuis, Vega sicilia. De familie Ribon is al altijd actief geweest in de landbouw. Tot eind de jaren negentig verkochten ze hun erg kwalitatieve druiven aan omliggende voorname wijndomeinen.

Na het overlijden van hun vader heeft de jeugd beslist om een andere weg in te slaan. Jesus Ribon was sedert enkele jaren actief als wijnmaker in de regio. Samen met zijn erg charmante zus, Imelda Ribon, hebben ze geïnvesteerd in de meest moderne technieken om op kleine schaal erg kwalitatieve wijnen te produceren. Hun grote sterkte als jonge beginners is de bijzondere kennis van hun oude wijngaarden.

Op vandaag maakt de familie drie verschillende wijnen. Het verschil zit hem voornamelijk in de tijd dat de wijn wordt opgevoed op de Franse en Amerikaanse vaten.

Toeristische tip:

Sedert enkele jaren vliegt Ryanair op Valladolid. Deze stad ligt temidden verschillende belangrijke Spaanse wijngebieden. (Ribera del Duero, Toro, Rueda & Cigales). De regio is niet alleen bekend omwille van zijn lekkere wijnen. Lamsvlees, pijnboompitten, groene asperges,… zijn typisch in deze regio. Valladolid ligt op minder dan twee uur rijden van Salamanca en Madrid!

De wijnen van Bodegas Ribon

2 artikel(en)

Ribon Barrica Ribera Del Duero Spanje
Castilla y Léon
2016
€ 9,85
Ribon Crianza Ribera del Duero Spanje
Castilla y Léon
2015
€ 17,42

2 artikel(en)