Sula Vineyards

Sula Vineyards India  Wijnen De Clerck Kortrijk

Naar aanleiding van enkele artikels in voorname wijntijdschriften trokken we als Kortrijkse wijnhandel naar India op onderzoek. Onze aandacht werd onder meer getrokken door een artikel waarin Michel Roland (Top oenoloog uit Bordeaux) verbonden is aan enkele van deze projecten. Het belangrijkste gebied voor de wijnbouw is gelegen op 150 km van de wereldstad Mumbai. Een microklimaat zorgt voor goede omstandigheden om aan wijnbouw te doen.

Aangezien er in de regio van Mumbai geen uitgesproken seizoenen bestaan groeit de wijngaard het ganse jaar door. Op een erg arbeidsintensieve manier slaagt men er in om de wingerds niet tot bloei te laten komen gedurende onze zomermaanden, het regenseizoen. Zo kan men uiteindelijk oogsten in maart tijdens het droge seizoen.

Na een intense zoektocht hebben we uiteindelijk geopteerd voor het huis Sula in de Nashik regio. Dit wijndomein is het geesteskind van Rajeev Samant. Zijn passie voor de wijn ontstond gedurende zijn studies in San Francisco. In samenwerking met enkele topconsultants heeft hij zeer specifiek en doordacht geïnvesteerd. Ondanks dat de wijngaard slechts werd aangelegd in 1999 hebben de wijnen nu reeds een prachtige kwaliteit en vinden ze wereldwijd hun weg naar de wijnconsument

De wijnen van Sula Vineyards

8 artikel(en)

Sula Cabernet Shiraz Indië sd
Mumbai
2019
€ 8,35
Sula Chenin Blanc Indië sd
Mumbai
2018
€ 8,35
Sula Dindori Reserve Shiraz Indië sd
Mumbai
2019
€ 10,65
Sula Rasa Red Shiraz
Mumbai
2018
€ 15,65
Sula Sauvignon Blanc Indië sd
Mumbai
2020
€ 8,35
Sula Zinfandel red Indië sd
Mumbai
2019
€ 8,49

8 artikel(en)