Saget la Perrière

Saget La Perrière Domaine de la Perrière Petite Perrière Loire Sancerre Frankrijk Wijnen De Clerck Kortrijk

In één generatie vergaarde de familie Saget meer dan 360 ha wijngaarden.  Ze zijn verdeeld over 7 domeinen in de Loire waarvan 'Château La Mullonnière (Côteaux du Layon) en het 'Domaine de la Perrière' (Sancerre) zonder twijfel de meest bekende zijn.  Ook in Bordeaux zijn ze eignaar van verschillende voorname kastelen.

De heer Saget heeft een arendsoog om domeinen op te kopen die historisch bekend staan om hun prachtige kwaliteit maar financieel aan de grond zitten.  Een goed doordachte herstructurering, een opwaarding van de wijngaard en de wijnkelders brengen het domein op korte termijn opnieuw aan de top.

De prachtige kelders van Domaine de la Perrière zijn daar een voorbeeld van.  Eind de jaren '90 heeft de familie Saget prioriteit gegeven aan de heropfrissing van het domein.  50 ha wijngaarden werden opnieuw aangeplant.  De wijnkelder werd grondig onder handen genomen en vandaag zijn de wijnen opnieuw van topniveau.  De kelders zijn de toeristische trekpleister in de streek. 

Om de authenticiteit en de typiciteit van de regio (Chavignol) extra in de verf te plaatsen is men ook begonnen met de kinderboerderij met geiten voor de befaamde geitenkaasproductie.   

Tip:
Het hotel 'Panoramic' in Sancerre dat uitkijkt op het domein is eigendom van de familie Saget.  De kamers bieden een spectaculair uitzicht over de vallei en de wijngaarden.  http://www.panoramicotel.com/

De wijnen van Saget la Perrière

2 artikel(en)

Sancerre La Perriere Blanc Loire
Loire
2019
€ 16,65

2 artikel(en)