Pierre Trichet
Het verhaal start eind de jaren 40 van de vorige eeuw. De grootouders van Pierre Trichet plantten toen hun eerste wijnstokken aan in Trois-Puits, nabij Reims. De ouders van Pierre bleven de wijngaarden verder bewerken en verkochten de druiven. Tot 1970, toen bouwden ze hun eigen vinificatieruimte en de acht meter diepe rijpingskelders, uitgehold in de krijtbodem. Sindsdien werd het domein Trichet-Didier geboren. Pierre neemt als derde generatie het domein over in 1989. In 2015 moderniseert hij de etiketten en herdoopt het domein naar Pierre Trichet. Op elk etiket staat ‘Champagne taillé main depuis 1947’ als eerbetoon aan zijn voorouders. De champagnes van Pierre Trichet zijn karakteristiek en eigenzinnig, een logisch gevolg van het feit dat een groot aandeel in de champagnes bestaat uit meunier. Hun acht hectare wijngaard bestaat voor de helft uit meunier, de andere helft netjes verdeeld tussen pinot noir en chardonnay. De cuvées van Pierre Trichet rijpen minstens 2 jaar sur lattes.