Henri Goutorbe Père et Fils
Het familiale domein Henri Goutorbe is gelegen in de grand cru gemeente Aÿ, net boven Epernay. In de voetsporen van oprichter Henri blijft de familie Goutorbe champagnewijnen maken van eigen wijngaarden met voornamelijk pinot noir. Het beroep van wijnbouwer begon door Emile Goutorbe, vader van Henri, aan het begin van de 20ste eeuw. Hij was de eerste schakel in de keten van het wijnmakersmétier en wordt nu voortgezet door de 4e generatie. Het huis Goutorbe behoort tot de groep van de ‘récoltant-manipulant’. Dit betekent dat hun champagnes voor honderd procent gemaakt worden met druiven van eigen wijngaarden. Het huis Goutorbe produceert champagnes in diverse prijsklassen. Alle wijnen liggen minstens drie jaar sur lattes in hun kelders, deels daterend uit de 17e eeuw.
Eind de jaren ’90 kocht de familie Goutorbe een prachtig pand, op 100 meter van de kelders, en toverde het om tot een familiaal hotel met een zeer uitgesproken karakter. Het Castel Jeanson hotel heeft 17 kamers in een elegante en geraffineerde ‘Belle Epoque’ stijl, ontworpen door René en Nicole Goutorbe in 2004. Een goed onderhouden overdekt zwembad is de kers op de taart. Een ideale plaats om de Champagne regio op een aangename manier te leren kennen. www.casteljeanson.fr