Domaine Roux Père et Fils
Het begon allemaal in 1885 toen Louis Roux een perceel wijnstokken kocht in het onbekende dorpje Saint-Aubin. Dit in de schaduw van de beroemde buurgemeenten Chassagne- en Puligny-Montrachet in de Côte de Beaune. Zijn kleinzoon, Marcel Roux, speelde een sleutelrol in de ontwikkeling van het domein. In 1943 besloot hij de 4 hectare wijngaarden van zijn vader Fernand over te nemen en er zelf wijn van te maken. Hij breidde het domein uit tot meer dan 25 hectare in Saint-Aubin, Chassagne-Montrachet, Puligny-Montrachet, Meursault en Santenay. Hij was ook een pionier in de marketing en in de promotie van de appellatie Saint-Aubin wereldwijd. In 1977 investeerde de familie in nieuw vinificatiemateriaal en werden er grote inspanningen geleverd in de wijngaarden. De opvoeding in nieuwe eiken vaten zorgden voor een nieuwe ‘Roux-stijl’. In de afgelopen 15 jaar is een zeer nauwkeurige vinificatie op basis van percelen ontwikkeld. De voorkeur gaat uit naar een doordachte, duurzame en ecologische aanpak, met zo weinig mogelijk ingrepen in de wijngaard en in de kelder. Dit om de oorsprong van de druif, zijn expressie en het terroir zoveel mogelijk te respecteren en te behouden. Het hart en de origine van de familie ligt in het dorpje Saint-Aubin. De familie Roux heeft hard gewerkt om erkenning te krijgen voor de wijnen van Saint-Aubin. De huidige wereldwijde reputatie van deze appellatie hebben ze voor een groot deel aan hen te danken. Het domein staat garant voor zeer verfijnde en hoogstaande wijnen. Hun wijngaarden zijn momenteel verspreid over meer dan 65 hectare in 13 dorpen in de Côte de Beaune, Côte de Nuits en Côte Chalonnaise. De opgedane kennis doorheen verschillende generaties vertaalt zich op vandaag naar een indrukwekkend gamma die telkens garant staan voor de perfecte expressie van het terroir.