Jean Marc & Mathieu Crochet

Jean Marc & Mathieu Crochet Sancerre Loire Cellier de la Tour Wijnen De Clerck Kortrijk

Domaine Jean-Marc Crochet van Cellier de la Thibaude behoort hier tot de gevestigde namen. Al vijf generaties lang wordt hier gewerkt aan topkwaliteit Sancerre met in totaal 10 hectare aan wijngaardbezittingen.

Bijzonder terroir

Het terroir rondom Bué is zeer gevarieëerd en complex met in het noorden het zogenaamde “terres blanches” (een combinatie van fossiele kalkresten vermengd met klei), welke geprononceerde, finesserijke Sauvignon Blanc voortbrengt met een lang bewaarpotentieel. Het westen leent zich beter voor de aanplant van Pinot Noir door het hoge kalkgehalte (kimmeridge) in de bodem. Het zuiden bevat harde kalksteen, zowel geschikt voor Pinot Noir als Sauvignon Blanc. Hier komen echte bewaarwijnen vandaan. Het oostelijk deel van Bué bevat meer poreuze kalksteen en geeft aromatische, geurige Sauvignon Blanc.

Wijnbouw en vinificatie

De wijnstokken zijn gemiddeld 25 jaar oud. De methode van aanplant die wordt gehanteerd is de methode Guyot. De persing verloopt zacht met behulp van een pneumatische pers. De fermentatie en opslag vindt plaats op temperatuurgecontroleerde, roestvrijstalen vaten.  

De wijnen van Jean Marc & Mathieu Crochet

1 artikel(en)

1 artikel(en)