Domaine Drouhin Vaudon

Domaine Blain-Gagnard Bourgogne Frankrijk Wijnen De Clerck Kortrijk

Het familiale wijndomein Joseph Drouhin werd reeds in 1880 opgericht in het hartje van de Bourgogne, Beaune. Tot op vandaag rijpen hun beste wijnen in de oude kelders (12de eeuw) van de hertogen van Bourgogne.

Vier generaties later, is de familie Drouhin eigenaar van 73 hectaren wijngaarden verspreid over de Côte de Nuits, Côte de Beaune, Côte Chalonnaise en Chablis. Twee derde van deze wijngaard zijn geclassificeerd als premier cru of Grand Cru. In totaal kan de familie meer dan 90 verschillende appellaties wijnen aanbieden. Elk afkomstig van een specifiek terroir en elk met hun eigen karakter.

38 hectaren wijngaard in de Chablis maakt van het huis Drouhin een belangrijke speler in Chablis. De 18de eeuwse molen ‘le moulin de Vaudon’ staat symbool voor hun aanwezigheid. Een combinatie van biologische en deels biodynamische werking in de wijngaard, kennis van de verschillende terroirs en eigen verfijnde stijl van wijn maken, zorgt voor een bijzonder resultaat. De laatste jaren heeft het domein Drouhin extra geïnvesteerd in de wijnen van Chablis met maar één bedoeling, proberen de beste Chablis te maken!

De karaktervolle, verfijnde en harmonieuze stijl van Drouhin is ook in deze wijnen terug te vinden. Hun basis Chablis is top. Hun Chablis 1er Cru en Grand Cru worden wereldwijd in de meest vermaarde gastronomische restaurants bovengehaald om de beste tafels te plezieren.

De wijnen van Domaine Drouhin Vaudon

6 artikel(en)

Chablis 1er Cru Mont de Milieu Drouhin
Bourgogne
2018
€ 27,95
Chablis Grand Cru Bougros Drouhin
Bourgogne
2018
€ 55,35
Chablis Les Clos  Grand Cru Drouhin
Bourgogne
2017
€ 53,95
Chablis Vaudon Joseph Drouhin
Bourgogne
2019
€ 14,98
Chablis Vaudon Joseph Drouhin  37cl
Bourgogne
2020
€ 8,95
Chablis Vaudon Vaudesir GC Drouhin
Bourgogne
2018
€ 55,95

6 artikel(en)